15/10/2010

pekingparis-90

 

De laatste serieuze rally-etappe voerde ons naar het Ibis-hotel in Troyes waar ik dit tekstje tik. We hebben er een gemengde dag van gemaakt. ‘s Ochtends 150 km brullen over nauwe, slingerende Franse binnenwegen. Rond lunchtijd een paar rondjes op het circuit van Bresse. En daarna drie uur snelweg.

Die letzte wichtige Teilstrecke der Rally führte uns ins Ibis-Hotel in Troyes, wo ich jetzt diesen Text tippe. Wir haben einen gemischten Tag hinter uns. Heute morgen 150 aufregende und laute Kilometer auf schmalen Französischen Landstraßen. Zum Mittagessen ein Paar Runden auf der Rennstrecke von Bresse. Und danach drei Stunden Autobahn.

(Deutsch und mehr Bilder unten)

(Meer foto’s hieronder)

De meeste complimenten moeten eigenlijk naar de auto, die dit soort wisselende omstandigheden moeiteloos verdraagt. Op het circuit had de Healey zelfs een van de allerbeste tijden. De eerste plaats bleef alleen buiten bereik omdat Maarten zo nobel was om de filmcrew op wat mooie drifts te trakteren.

Morgen, naar verwachting vanaf 13.00 uur, arriveren we in Parijs. En ik heb geen idee hoe het zal voelen. We eindigen met een andere auto als waarmee we begonnen, en dat is zeker zonde. We hebben niet de hele trip kunnen doen.

Maar we zijn wél dwars door China en Mongolië gereden. Over bergen, door woestijnen en zelfs door rivieren. Om dat te eren, zetten we nog wat foto’s hieronder. We hebben zoveel ervaring opgedaan, zoveel mensen leren kennen en zulke fantastische ritten gemaakt. En alsof de decadentie niet op kon, zijn we ‘even’ naar huis gevlogen om een andere klassieker tevoorschijn te trekken en daarmee naar Istanbul te rijden. Een auto van vijftig jaar oud die sinds de aankomst tot de snelste en meest capabele machines in het deelnemersveld behoort.

Waren het dus geslaagde weken? Beslist. Morgen staan we op de Place Vendome alsof er niets is gebeurd . Om met R. te spreken: BONJOUR!

 

pekingparis-91

(Circuit de Bresse)

 

 

Das Auto hat die meisten Komplimente verdient, da es diese wechselnde Umstände mühelos verarbeitet. Auf der Rennstrecke war der Healey bei den schnellsten Autos. Nur weil Maarten so nett war und den Kameraleuten einige schöne Drifts vorführte, blieb die Bestzeit aus.

Morgen sind wir, so wird erwartet, ab 13.00 in Paris. Ich hab keine Ahnung wie es sein wird. Wir sind die Rally ja mit einem anderen Auto gestartet. Das ist schade, sicher. Wir waren einfach nicht die ganze Zeit dabei.

Auf der anderen Seite: wir sind schon quer durch China und die Mongolei gefahren. über Berge, durch Wüsten und sogar durch Flüssen. Und wir haben wahnsinnig viele Erfahrungen aufgetan, neue Leute kennengelernt, wunderbare Fahrten gehabt. Dekadent wie wir sind, flogen wir ‘kurz’ nach Hause und holten einen anderen Klassiker raus für die Fahrt nach Istanbul. Ein Auto das fünfzig Jahre alt ist, aber seit unseren Ankunft zu der Spitze in der ganzen Rally gehört.

Also. Waren es schöne Wochen? Wunderschön. Morgen stehen wir auf der Place Vendome. Einfach so. Wie R. es immer sagt: BONJOUR!

 

pekingparis-89

(Aix les Bains, gisteren/ gestern)

 

pekingparis-88

pekingparis-87

pekingparis-86

(Mongolië / Mongolei)Comments are closed.