pekingparis-73

 

We zijn hier / Wir sind hier: http://maps.google.com/maps?q=45.68921+5.91492

Gisteren van Ancona naar Viareggio, vandaag reden we van Viareggio naar Aix les Bains. Het plein voor het (fantastisch mooie!) hotel Astoria staat vol met de auto’s. Ook de Healey natuurlijk. We overwegen bijna om ‘m hier naast de fontein te veilen – iedereen wil de auto namelijk kopen.

Gestern von Ancona nach Viareggio, heute ging es nach Aix les Bains. Wir sind gerade im (wunderbaren!) hotel Astoria. Die Autos dürfen aufm Platz vorm Hotel, auch der Healey. Wir überlegen fast ob wir es hier neben dem Springbrunnen versteigern. Denn jeder will das Auto haben.

(Deutsch und mehr Bilder unten)

(Meer foto’s zie onder)

“God, I love that car, I want a Healey just like yours.” Dat hebben we de afgelopen dagen minstens van tien deelnemers gehoord. En we overdrijven niet. Sommigen zouden het bedrag zo cash op tafel willen leggen Maar Maarten is niet te vermurwen. Logisch, want man man man, wat hebben we een lol met de auto.

 

pekingparis-72

Vandaag bereikten we Frankrijk, het laatste land op de route. Een historisch moment. We staken de grens over via een bergpas, de Col de Mont Cenis. Dat deel van de route wilden we beslist niet missen, maar de rest van de time trials hebben we overgeslagen. Teveel geneuzel. En we gelden officieel nog altijd als ‘retired’, dus zijn de punten die we op zulke stukken kunnen verdienen, sowieso waardeloos.

 

pekingparis-81

Om dezelfde reden weken we gisteren af van de officiële route en haalden we een espresso bij vrienden in de buurt van Arezzo. Als goede Italianen lieten ze meteen de wijn aanrukken en doopten de Healey.

 

pekingparis-62

De enige die geen Healey hoeft, is Lloyd. Lloyd en Chuck rijden ìn de Cadillac, nummer 86. Een wagen als een vliegdekschip, met een reusachtige V8 onder de kap, en elke avond stapt Lloyd uit met de waardigheid van een ex-president. Het zou ons niet verbazen als Mitterand ‘m persoonlijk de hand komt schudden in Parijs.

Parijs… nog anderhalve dag!

 

 

pekingparis-82

 

“God, I love that car, I want a Healey just like yours.” Genau das haben wir in den letzten Tagen ständig gehört. Mindestens zehn Teilnehmer würden das Auto auf der Stelle kaufen (und hätten bestimmt das Geld in bar dabei). Aber Maarten lässt sich nicht dazu verführen. Kann man ja verstehen. Denn mann, haben wir einen Spaß mit dem Auto.

 

pekingparis-85

Heute erreichten wir Frankreich – das letzte Land in der Rally! Wir überquerten die Grenze auf einer Passfahrt über den Col de Mont Cenis. Wir wollten diesen Streckenabschnitt nicht verpassen. Oft wählen wir aber auch andere Straßen. In der Rally gibt es öfters Zeitprüfungen auf kleinen Straßen, die uns aber nix bringen, da wir eh keine Punkte mehr verdienen können. Wir sind offiziell ja immer noch ‘Retired’.

 

pekingparis-71

Genau deswegen fuhren wir gestern eine andere Strecke und holten uns einen Espresso bei Freunden in der Nähe von Arezzo. Richtige Italiener, die sofort eine Flasche Sekt von Spitzenqualität kauften und den Healey damit tauften.

 

pekingparis-70

Aber es gibt einen Teilnehmer der keinen Healey möchte: Lloyd. Lloyd und Chuck fahren den Cadillac, Nummer 86, einen Flugzeugträger mit Rädern. Lloyd hat einen mächtigen V8 unter der Haube und steigt jeden Abend aus mit der Würdigkeit eines Ex-Präsidenten. Uns würde es nicht wundern wenn Mitterand persönlich in Paris vorbeikommt und ihn grüßt.

Paris. Nur noch anderthalb Tage!

 

Meer foto’s / Sonstige Bilder:

pekingparis-63`

(Igoumenitsa)

 

pekingparis-66

(kou in Griekenland / kalt in Griechenland)

 

pekingparis-67

(Veerboot / Fähre)

pekingparis-68

(Veerboot / Fähre)

 

pekingparis-83

pekingparis-75

pekingparis-74

(Alpen)

 

 

pekingparis-69

(Onderweg / Unterwegs)3 Responses to “Iedereen wil een Healey / jeder will einen Healey”

 1. Sander Says:

  Mooie plaat van ‘de schrijver’

  http://www.9000mijl.nl/wp-content//pekingparis-68.jpg

 2. Steven Says:

  Mitterand? Tis Sarkozy hoor! ;-)

 3. Erna Zwemmer Says:

  Fantastisch dat jullie het met de Healey zo goed doen. Het is nog steeds erg leuk om jullie verhalen te lezen en de prachtige foto’s te bekijken. Over 3 jaar hoop ik de hele reis weer te kunnen volgen.