12/10/2010

pekingparis-65

 

Parijs komt steeds dichterbij. Je merkt het. Minstens een derde van de deelnemers slaat de officiële route over en probeert de gehavende auto’s heel via de snelweg aan te laten komen. Zelf hadden we ook een klein defect vandaag.

Paris kommt immer näher, und man spürt es. Mindestens ein Drittel der Teilnehmer fährt nicht mehr die offizielle Route. Sie versuchen ihre in Mitleidenschaft gezogenen Autos über die Autobahn nach Paris zu fahren. Auch wir hatten eine kleine Panne heute.

De Healey heeft wat bouten in de voorwielophanging die je regelmatig moet checken. Dat wisten wij niet. Op een van de Griekse bergwegen, die overigens schuilgingen in mist en regen, klapte het rechter voorwiel dwars in de wielkast. De schokdemper zat volledig los. Met hulp van de rallymonteurs was de boel in een uurtje gerepareerd. Een roedel wilde Griekse honden vond het geweldig interessant.

Beim Healey muß man manche Bolzen in der Vorderachse regelmäßig kontrollieren. Wir wußten das nicht. Auf einer der Griechischen Bergstraßen saß das Vorderrad plötzlich quer im Radkasten. Der Stoßdämpfer hatte sich gelöst. Zusammen mit den Rally-Mechanikern konnten wir es aber bauen. Einige wilde Hunde fanden es mächtig interessant.

pekingparis-58

pekingparis-59

pekingparis-61

 

 

Daarna besloten we de slechte wegen te vermijden en zo snel mogelijk de snelweg naar de veerboot te zoeken. Prompt werden we aangehouden door een Griekse politie-auto. Even dachten we dat ‘zo snel mogelijk’ ons zou opbreken. Maar het tegendeel bleek waar. De agent, blijkbaar op de hoogte van de rally, dacht dat we verkeerd waren gereden en wilde ons helpen. We bereikten Igoumenitsa zonder verder oponthoud, maar wel in de stromende regen. Die regen trok later weg, de laatste auto’s kwamen binnen en gezamenlijk wachtten we op de veerboot.

Meer foto’s uploaden lukt helaas niet door de brakke verbinding op de boot.

Nach der Reparatur wollten wir schlechte Straßen meiden und möglichst bald die Autobahn bis zur Fähre erreichen. Sofort wurden wir von der Polizei angehalten. Wegen des ‘möglichst bald’? Nein. Der Polizist wußte von der Rally und wollte uns warnen dass wir die falsche Strecke fuhren. Wir erreichten Igoumenitsa ohne weiteren Aufenthalt, aber im strömenden Regen. Der Regen zog weg, die letzten Autos trudelten ein und gemeinsam warteten wir auf die Fähre.

Mehr Bilder können wir leider nicht hochladen da das Boot kaum Internet hat.One Response to “Nog vier dagen / noch vier Tage”

  1. Steven Says:

    Eén auto afbreken is wel genoeg hoor!