23/09/2010

En daar zijn we dan weer, terug in Ulaan Baatar. We hebben na kort overleg besloten dat Maarten hier nog een dagje of twee, drie blijft om het transport van de Lagonda te begeleiden. Ik kreeg voor vanavond al een vlucht aangeboden: 18.00 uur UB naar Peking, daar overstap op de vlucht naar Moskou (vertrekt 2.30 uur), in Moskou overstap naar Amsterdam. Aankomst Schiphol morgen om 12.00 uur.

De komende twee weken maken we ons op voor het vervolg: met de Healey naar Istanbul en vandaar de rest van de rally naar Parijs. Blijf het blog dus volgen…

 

Da sind wir wieder in Ulaan Baatar. Wir haben entschlossen dass Maarten noch einige Tage hier bleibt, er möchte gerne den Lagonda sicher in den Container begleiten. Mir haben die Nomads für heute abend schon einen Flug angeboten. Abflug UB um 18:00 nach Peking, dort umsteigen nach Moskau (Abflug aus Peking 2:30), in Moskau wieder umsteigen nach Amsterdam. Ankunft Schiphol morgen 12:00.

Die nächsten zwei Wochen bereiten wir uns vor auf die zweite Folge: mit dem Healey nach Istanbul und von dort die restliche Rallystrecke nach Paris. Übers Blog informieren wir euch weiter…reacties (13)>

13 Responses to “Terug in UB / Zurück in UB”

 1. Jasper Says:

  Cool dat jullie de laatste etappes in elk geval meerijden. Die Healey is ook geen straf!

  Kan je morgen op AMS nog geen grote pint in de handen duwen, maar die hou je (houden jullie) van me tegoed.

  Behouden thuisreis!

 2. Jana Says:

  Heel good idee (Istanbul, Healey …). Het blijft dus spannend en is volgens mij avontuurlijk genoeg. Ik duim voor jullie!

 3. Lennart Says:

  Zelfs op een tripje heen en weer naar Constantinopel met een Healey ben ik al jaloers hoor! :-)
  Misschien kom ik jullie nog tegen op weg naar en van Roemenie…

  Succes met het vervolgtraject!

 4. Nel en Frits Says:

  Laten we nu toevallig morgen op schiphol zijn. Je kan dus eventueel een lift naar huis krijgen.

 5. Maarten Says:

  Dagje of 2 wordt iig tot dinsdag… Moet persoonlijk de Lagonda door de Douane begeleiden, met originele papieren. Vanavond bel ik met Cars UK of dat toch niet wat anders te regelen is, maar ik bereid me voor op een wat langer verblijf. Vanmiddag na mijn bezoek aan Landbridge na een uurtje struinen al een fantastische wijnwinkel gevonden. De Barbera d’Asti (voor 7 Euro!) is heerlijk, dus ik verwacht dat de Brunello navenant zal zijn. (misschien ben ik niets neer gewend en smaakt het daarom zo prima.) Heb ook al een winkeltje gevonden met brood en Yak kaas (net als in Khovd). De oude Yak kaas is prima als een soort Parmasan over tomaten te raspen en complementeert de Barbera fantastisch. Net BBC World, HBO, Discovery en National Geographic op de buis hoef ik me ‘s avonds niet te vervelen en overdag ga ik gewoon UB verkennen tot de 3 Litre op Heuga’s truck in UB is aangekomen. Waren nu alleen maar Anja en Hobbes hier….

 6. Mattijs Says:

  Ik had helemaal op een avondlanding gerekend, na een vlucht van KLM of Korean Air met overstap via Seoel, dus ik ga het helaas niet halen. Hoe had ik kunnen vermoeden dat er nog een obscure transfer via Moskou mogelijk was? Of [Jana moet even de ogen dicht doen nu] was een ticket van die ene Russische maatschappij met die schaars geklede stewardessen soms te aanlokkelijk om af te slaan? :)

  Nel en Frits: fijn dat jullie er wel kunnen zijn voor een heroïsche ontvangst. Moet ik de redactie van ‘Hello Goodbye’ nog bellen?

 7. Nel en Frits Says:

  Hoeft niet. We doen het toch op zijn grunnigs. (Ah, moi , mooi das ter weer bist).

 8. Mattijs Says:

  Ik vermoedde al zoiets…

 9. Jana Says:

  :-)

 10. Anja Says:

  Ach Maarten, Hobbes en ik hebben kort geleden samen de Film “Attila” gekeken, ik heb Hobbes een stukje mozarella als Yak-kaas verkocht en een glasje Rive voor je mee gedronken. We wachten nu geduldig op de verhalen uit de eerste hand….
  Sucess met de begeleiding van de oude dame….

 11. sandra Says:

  Nou, volgens mij blijft het een helemaal fantastische, supercoole ervaring, hoe dan ook. Heel leuk om dit blog te lezen! Welkom thuis (even) en veel succes met het vervolgtraject!

 12. MGB Says:

  @Maarten,
  Veel succes met de afhandeling van de verzending van de oude dame en natuurlijk ook een goede terugreis toegewenst.

 13. Petra Says:

  Maarten, hoop dat je dit leest en ik hoop vooral dat het goed met je gaat zo in je eentje. We willen ook jou snel kunnen verwelkomen. Hou ons op de hoogte want we volgen jou natuurlijk nog steeds.