Noodplan in werking

Author: dutch
20/09/2010

Als het allemaal lukt met het lassen, dan kan het noodplan in werking treden. Het draaiboek daarvoor nadert inmiddels zijn voltooiing.

Voor de reserve-as zelf zijn we dank verschuldigd aan mededeelnemer David Ayre, die in Mongolië schittert met zijn stokoude Itala uit 1907. Hij belde met zijn eigen thuisbasis met de vraag of die zo’n as kon regelen – en dat kan.

Twee gummers – dus van het onvolprezen autoforum gummen.org – hebben spontaan aangeboden om komende week de as in Engeland op te halen. Omdat we niet konden kiezen, gaan Maarten en Maurice nu gezellig samen.

Arnoud probeert intussen een visum te regelen voor een vlucht op zaterdag naar Almaty om de as hoogstpersoonlijk af te leveren.

Onze dank voor hun hulp reikt vanzelfsprekend verder dan een horizon in Mongolië.

Van Maarten in Khovd hebben we inmiddels vernomen dat hij en Jeroen het toch willen proberen als de as is gerepareerd. Het wordt dan even billen knijpen op het eerste stuk van de etappe van morgen, maar daarna lonkt het asfalt, helemaal tot aan Almaty. Hopelijk houdt de provisorisch gefixte as het dan die paar duizend kilometer vol.

Kortom, het lassen MOET lukken!reacties (17)>

17 Responses to “Noodplan in werking”

 1. nelleke Says:

  Wat geweldig al die hulp, allemaal heel erg bedankt.
  Maarten en Jeroen jullie zijn helden

 2. Sander Says:

  Kortom, het lassen GAAT lukken!

 3. Baur Says:

  Wat een verhalen, wat een avonturen!

  En dan de hulp van al die gummers…je zou er bijna tranen van in de ogen krijgen, wat ze voor elkaar over hebben!… ;)

  Gr Jeroen

 4. Wopke Says:

  Wat ontzettend spannend, duim heel hard voor jullie!

 5. Nel en Frits Says:

  Ongelooflijk en geweldig wat de thuisblijvers allemaal proberen en doen om jullie rijdende te houden. Dit moet dus wel goed gaan.

 6. MGB Says:

  Hoezo: het noodplan kan in werking treden???? Ik heb net bij de Apple zakken drop ingeslagen vanwege de invasie in Engeland. Dat lassen gaat lukken! Het noodplan gaat werken! Die as komt in verwegistan! en de drop die gaat smaken, het is altijd goed om iets van thuis bij je te heben in den vreemde.
  Met groeten,
  Maurice

 7. Jana Says:

  Mattijs, dat betekent ze gaan de oude as in Khovd lassen en proberen met de gelaste as morgen verder te gaan tot naar Almaty om daar en nieuwe as te krijgen van Arnoud? Ongeloofelijk. Dank aan alle gummers en vrienden voor de ondersteuning.

 8. Petra Says:

  Hier worden we helemaal stil van. Wat enorm dat jullie dit voor Jeroen en Maarten doen.

 9. Corine Says:

  Wat fijn al die hulp, maar oh wat is dit ook ongeloofelijk spannend allemaal!

 10. Mattijs Says:

  Jana: ja, daar komt het op neer.

 11. Harry Says:

  Oke dan, dit is het spannendste deel tot nu toe… Hopelijk gaat dit lukken!!
  Succes allemaal!!

 12. erna zwemmer Says:

  Veel succes met het lassen!! Het moet gewoon lukken. Wat een spanning. Fantastisch dat jullie van zoveel kanten hulp krijgen.

 13. Ahmed Says:

  Succes mannen. Diep respect voor jullie doorzettingsvermogen!

 14. Sander Says:

  En? En? En?

 15. Mattijs Says:

  En? If only we knew. Sinds gisteren niets meer gehoord. Of de sms’en naar de satfoon zijn aangekomen, is de vraag. Als we bellen, komen we op de voicemailbox. Gsm-dekking heb je daar uiteraard niet.

  Dus we weten niet of de reparatie is gelukt en ze vanochtend zijn vertrokken…

 16. Jana Says:

  Good sign or bad sign?

 17. Petra Says:

  De jongens zullen het nog niet zo voelen maar dit is (tot nu) wel het mooiste verhaal. De kapotte as, de emoties, de reddingsactie van de vrienden, de spanning. Het gaat helemaal niet om allemaal technische zaken zoals ik eerst dacht. Het is een en al human interest. Wat een eye opener. (En wat een enorme kans voor sommigen van jullie om ERBIJ te kunnen zijn, alhoewel iedereen natuurlijk wilde dat de pechloos Parijs zouden halen).
  Als het nu maar gaat lukken allemaal..