Vakantie

Author: brun
25/07/2010

Maarten zwerft nog ergens door Italië, met een Volvo vol Wein, Weib und Gesang, en zelf lag ik de laatste weken ook liever met een wijntje in de wei.

england-4

Maar we hebben het dan ook verdiend.

Het waren vermoeiende laatste loodjes. Op 12 juli, de dag na de verloren WK-finale, parkeerden we de Lagonda aan de voet van de container die de auto naar China brengt. Een emotioneel moment: dáár stond het resultaat van twee jaar hard restauratie- en preparatiewerk. Al die avonden en weekends. Al die vieze diepvriessalades van de Albert Heijn. Al het gevloek, al de euforie. En nu moeten we erop vertrouwen dat de auto het blijft doen.

england-1

england-2

Het witte papier op de voorruit is op dat punt hoopgevend. U ziet het niet, maar op dat vel staat ‘Owner will repair’… De dag vóór deze foto brak namelijk de bevestiging van de startmotor af. Onze eigen schuld. Het was een van de twee onderdelen die we in de voorgaande twee jaar niet hebben vervangen. Er is niet veel meer van over.

england-3

Inmiddels hebben we een nieuwe bevestiging opgedoken, die we meenemen naar China. Dan hoeven we de auto tenminste niet meer aan te duwen. :-) Evengoed moesten we op 12 juli sleutelen in de parkeergarage van ‘t hotel om dit onderdeel te kunnen uitbouwen. Maar als het om oude klassiekers gaat, blijft Engeland een fantastisch land. Niemand moppert als je een hotel in een sleutelplaats verandert, niemand kijkt verstoord op als je in je geruïneerde overhemd en met armen vol smeervet door de lobby sjokt. Integendeel. Alleen maar nieuwsgierige mensen die willen weten wat er aan de hand is. En met veel plezier helpen de auto aan te duwen in de angstig kleine parkeergarage.

En dat tweede onderdeel dat we hebben verwaarloosd? Dat was de achteras. Met nog een week te gaan tot de deadline hoorden we bij een achterwiel een verdacht geluid. Daarom leek het ons slim om de achterste wiellagers nog even te vervangen. Die hadden we immers op voorraad. Maar ‘even’ werd ‘een week’… de aandrijfassen zaten zó muurvast dat demontage alleen ging met grof geweld.

as2

as3

Dank aan de Profile-vestiging in Woudenberg voor het lenen van hun überluchtsleutel, dank aan Ginaf in Veenendaal voor hun hulp en hun vrachtwagen-poelietrekker, dank aan G. van L. te A. voor de overige hulp, en dank aan iedereen op Gummen voor het medeleven en de tips.

We zien ‘t helemaal zitten!

as1Comments are closed.