Gecancelled

Author: brun
20/12/2009

Een weeralarm van het KNMI, want er valt wel vijf tot tien centimeter sneeuw. Treinen die niet rijden. De ANWB die gillend van angst iedereen afraadt om de weg op te gaan. Kom op zeg! Wat is er met dit land aan de hand?

En nu zijn de 100 Miles dus ook gecancelled… De mail komt net binnen.

Nu snap ik wel dat de organisatie bang is voor ellende van gecrashte voertuigen. Logisch: iemand gaat ze er dan geheid  verantwoordelijk voor houden. Pers, politie of de deelnemers zelf. In hun situatie zou ik ‘t ook niet aandurven.

Maar precies dát is natuurlijk het probleem in dit land. Onze volcasco-verzekerde, rondom verzorgde, veiligheidswaanzinnige instelling. We kunnen blijkbaar niet meer op eigen risico naar buiten. En als iemand dan tóch iets verkeerds doet (bijvoorbeeld: een slippartij maken met een klassieke auto), dan wil hij er zelf niet de schuld van dragen. Nee, dan volgt het wijzende, beschuldigende vingertje naar de organisatie.

Als mijn pa vroeger bij de Oldambtrit (google er maar op) tegen een brug knalde, dan kreeg ie thuis nog eens de wind van voren omdat hij onvoorzichtig was geweest. Tegenwoordig klagen ze dan Rijkswaterstaat aan omdat de bruggen te laag zijn voor schaatstochten.

Dus. Wij rijden vanmiddag gewoon naar Amsterdam. In de sneeuw. Binnendoor, via het Gooi. Met de Lagonda. Vanavond rond 18.00 uur zijn we bij de IJkantine.One Response to “Gecancelled”

  1. harrie beton Says:

    De wintersnertloop in Winschoten is afgelast door het winterweer.